Omgeving

Omgeving

Rust en Ruimte

Mierlo is een mooi forenzendorp gelegen tussen twee steden van Zuidoost-Brabant, Eindhoven en Helmond. Per 1 januari 2004 zijn Mierlo en Geldrop samengevoegd tot één gemeente Geldrop-Mierlo. Net buiten het centrum van Mierlo bevindt zich de camping in een zeer rustige en landelijke omgeving van de Strabrechtse heide, een natuurgebied van formaat. Het is één van de grootste natuurreservaten in ons land. De heide is grotendeels eigendom van de overheid en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. De golvende heide is in alle jaargetijden een boeiend landschap met vele gezichten. Voor wandelaars, fietsers en ruiters zijn een aantal paden aangelegd die de natuur op haar mooist tonen.

Ook ligt de camping aan diverse fietsroutes (knooppuntenroute nummer 86, LF7 en LF 13) zodat u meteen vanuit de camping kunt starten aan een fietstocht. Verder is het goed toeven rond de oevers van het Eindhovens kanaal. Langs het gehele kanaal ligt een fietspad, waar u een oase van rust ervaart.

 

Recreactiemogelijkheden in de buurt:

VVV-agentschap Geldrop – Mierlo voor actuele bezienswaardigheden
Golfbaan de Gulbergen te Mierlo, naast de golfbaan is er een evenemententerrein aangelegd voor grootschalige evenementen
Dierenpark Dierenrijk te Mierlo nabij Nuenen
• Er zijn diverse zwembaden in de omgeving zoals Zwembad de Tongelreep te Eindhoven
Zwembad de smelen in Geldrop, natuurzwembad in Mierlo en nog meer in de omgeving.
Diverse musea nabij, zoals het Weverij-, Van Abbe- en Klokkenmuseum
• Bezoek ook eens het kasteel van Geldrop of de Mierlose molen die iedere zaterdag geopend is (0492-661227)
Fietsroutenetwerk omgeving Mierlo

• Mierlose markt – iedere donderdagochtend in het centrum
• Geldropse markt – iedere woensdagmiddag in het centrum